Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.
Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Upečený korpus necháme vychladnout.
Vychladlý pařížský krém nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.
Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny a položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořili křídla motýla.
Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení