Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, žloutky a vanilkovou pastou tak, že v 1/3 mléka rozmícháme Zlatý klas se žloutky a pastou. Do zbytku mléka přidáme cukr, necháme projít varem a přidáme připravenou směs, vaříme 1-2 minuty. Poté krém odstavíme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
Těsto vyjmeme z chladničky a ¾ těsta vmačkáme do vymazaných formiček. Náplň stejnoměrně rozdělíme na těsto a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení