Na přípravu hmoty v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nebude sníh lesklý a pevný. Nakonec vmícháme ocet a škrob. Hmotu rozdělíme na 3 díly a na plechu vyloženém papírem na pečení vytvoříme 3 korpusu o ø asi 15 cm. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a dále sušíme do vychladnutí trouby.
Korpusy necháme vychladnout.
Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem, žloutky a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Puding přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. Poté do pudingu zašleháme mascarpone elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Ovoce očistíme a nakrájíme na malé kousky.
Na podnos opatrně přeneseme jeden korpus a potřeme ho 1/3 krému. Na krém naneseme 1/3 pokrájeného ovoce a přiložíme druhý korpus. Opět potřeme 1/3 krému a poklademe ovocem. Přiložíme opatrně třetí korpus, potřeme zbytkem krému a dozdobíme ovocem a lístky máty. Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení