Na přípravu těsta vyšleháme směs na těsto se smetanou a vejci podle návodu na obale. Těsto naneseme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 - 35 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Oba korpusy necháme vychladnout. Poté je jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu krému vyšleháme směs na krém se smetanou a zakysanou smetanou podle návodu na obale.
Menší polovinu krému naneseme na spodní díly korpusů a uhladíme. Zakryjeme horními díly a další částí krému potřeme horní části korpusů. Dorty položíme na sebe a zbylým krémem potřeme strany celého dortu. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na ozdobení pomocí válečku vyválíme fondán na plát a potáhneme jím povrch a strany dortu. Polevu rozpustíme podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a vytvoříme na povrchu dortu pavučinku. Polevu necháme zatuhnout.
Marcipán obarvíme načerno a vytvoříme z něj pavouky různých velikostí. Ty poté naneseme na povrch dortu.
Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení