Jablka se slupkou omyjeme, osušíme a přepůlíme. Lžičkou vydlabeme dužinu kolem jaderníku.
Rozinky namočíme do rumu, promícháme s nasekanými ořechy nebo mandlemi a rumovým cukrem.
Směsí naplníme jablka, navrch položíme lžíci másla. Jablka dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a přikryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut pod alobalem, odkryjeme a dopečeme odkryté.
Doba pečení: 35 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.
Jablka vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout. Ihned servírujeme ještě teplé s mascarpone.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení