Na přípravu těsta v míse smícháme směs na perník s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy a podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně nalijeme do kastrůlku 250 ml smetany a zahřejeme. Přidáme na kousky nalámanou polevu a necháme ji rozpustit. Přidáme VEGA Gel a za stálého míchání asi minutu povaříme. Odstavíme, vmícháme instantní kávu a necháme zcela vychladnout. Zbylou smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha a krátce ji zašleháme do vychladlé směsi. Polovinu náplně naneseme na spodní díl korpusu a rozetřeme. Přiložíme vrchní díl a potřeme zbylou náplní.
Povrch poprášíme kakaem a do podávání uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení