Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, medem a vejci podle návodu na obale.
Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce 0,5 cm a ostrým nožem vykrájíme části chaloupky. Na střechu vykrojíme 2 x obdélníky 13 x 11 cm, 2 x boční strany 10 x 7 cm, čelní a zadní štít 10,5 x 7 x 8 cm. Do čelního štítu vykrojíme 2x čtvereček (okna) a do štítu srdce. Do jedné boční strany vykrojíme dveře a do druhé okno a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Ze zbývajícího těsta vykrájíme hvězdičky různých průměrů na stromečky. Díly chaloupky a hvězdičky opatrně naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem nebo bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Upečené díly chaloupky necháme vychladnout.
Pomocí zdobicí polevy bílé části chaloupky slepíme k sobě a dozdobíme dle vlastní fantazie. Hvězdičky od největší po nejmenší střídavě slepíme polevou na sebe a ozdobíme dle vlastní fantazie.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení