Na přípravu těsta smícháme směs na perník s vodou a olejem. Vše důkladně promícháme ručně dohladka. Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po vychladnutí perník rozdrobíme do mísy, přidáme povidla nebo džem, rum a ručně dobře prohněteme dohladka. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme vajíčka o velikosti 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny ztuhnout.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení