Nadrobno nakrájená rajčata vložíme do hrnce. Přidáme 1 KL vanilkové pasty, želírovací cukr a důkladně promícháme. Necháme 30 minut odstát.
Rajčata trochu pomačkáme šťouchadlem na brambory. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Feferonku očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli, česnek, feferonku, mrkvovou šťávu, protlak a citrónovou kůru přidáme k rajčatům a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.
Přidáme bazalku a citrónovou šťávu. Čatní dochutíme solí, pepřem a skořicí a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice důkladně uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování