Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo nebo margarín, vanilínový cukr a tvaroh a vše ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto krátce prohněteme na pomoučněné pracovní ploše a rozdělíme na tři díly. Jeden díl těsta vyválíme a vložíme na dno vymazané dortové formy. Zbylé těsto odložíme na pozdější použití. Formu vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Na přípravu ovocné náplně omyjeme a očistíme rebarboru (neloupeme) a nakrájíme na kousky o velikosti asi 2 cm. Rybíz omyjeme a otrháme ze stonků. Pudingový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme asi ve 4 PL rybízového nektaru. Zbytek rybízového nektaru svaříme, přidáme ovoce a necháme povařit asi 5 minut na mírném plameni. Vmícháme pudingový prášek, povaříme nejméně 1 minutu a ovocní náplň necháme vychladnout.
Korpus necháme krátce vychladnout. Z druhého dílu těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který umístíme na předpečený korpus a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 3 cm.
Ovocnou náplň naneseme na korpus. Pudingový krém připravíme podle návodu na obalu, avšak jen s 200 ml mléka a rozetřeme na ovocní náplň. Z třetího dílu těsta vyválíme kruh a naneseme ho na vrstvu pudingu. Těsto na okraji opatrně přitlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Upečený koláč necháme vychladnout ve formě na kuchyňské mřížce. Podáváme na druhý den po upečení, aby ovocná náplň dostatečně ztuhla.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení