Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej, vejce a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
Na přípravu náplně cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme žampiony nakrájené na kostičky a podusíme je doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené maso, dochutíme česnekem a vegetou a ještě krátce podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do studené náplně nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 2 mm a pomocí formičky vykrájíme. Okraje potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Do středu každého kolečka naneseme náplň a přehneme a přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Pirožky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje, po každé straně asi 5 minut dozlatova. Po usmažení pokládáme pirožky na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla