Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň do pěny. Přidáme máslo a zakysanou smetanu a krátce vyšleháme. Poté přidáme mouku smíchanou s pudingovými prášky, kypřicím práškem a pistáciemi. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Čtyři lžíce těsta naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Zbylé těsto rozdělíme na polovinu. Jednu obarvíme barvou na zeleno a do druhé vmícháme v mouce obalené maliny. Do formy naneseme těsto s malinami a poté obarvené těsto. Pomocí vidličky jemně promícháme tak, aby nám vznikl mramorový efekt. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 70 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na polití rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch vychladlé bábovky polijeme. Dozdobíme pistáciemi a malinami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení