Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme máslo nebo margarín a pivo, ze kterého odebereme 3 PL na potření. Ručně vypracujeme dohladka, zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut na teplém místě kynout.
Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na dva čtverce 30 × 30 cm. Na jeden čtverec těsta rozložíme šunku, pokrájené švestky a ovčí sýr tak, že necháme asi 1 cm volné okraje (obr. 1).
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Zarolujeme a položíme spojem na plech vyložený papírem na pečení. Druhý čtverec připravíme stejně se salámem a sýrem. Chlebíčky necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Povrch obou chlebíčků pomocí ostrého nože několikrát nařežeme asi 3 cm hluboko a potřeme zbylým pivem (obr. 2). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Upečené chlebíčky vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout a nakrájíme. Podáváme teplé.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla