V míse smícháme mouku s droždím, solí a pepřem. Přidáme olej, bílek a vodu a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
Na náplň umyjeme špenát a necháme na sítku okapat. Poté ho nakrájíme a vložíme do mísy. Přidáme parmezán, tavený sýr, šunku, opepříme a důkladně promícháme.
Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 3 díly. Každý díl pomocí válečku vyválíme na čtverec 30 × 30 cm. Na každý čtverec naneseme třetinu náplně a pevně stočíme. Pomocí nůžek každou rolku nastříháme pod úhlem na 8 kusů. Chlebíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení.
Povrch chlebíčků potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem rozšlehaným v mléce. Posypeme parmezánem a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Chlebíčky necháme zchladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla