Na přípravu těsta v míse smícháme směs na piškotové těsto s mandlemi a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Nakonec vmícháme nastrouhanou čokoládu. Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme ve formě vychladnout. Poté korpus vyjmeme z formy a podélně ho rozřízneme tak, aby spodní díl korpusu byl vyšší. Vrchní díl korpusu rozdrobíme do misky a odložíme stranou. Spodní díl korpusu přeneseme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, vanilínovým cukrem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do polotuha. Přidáme kávu a vyšleháme dotuha. Náplň naneseme do formy na spodní díl korpusu a uhladíme.
Na ozdobení opražíme na teflonové pánvi mandlové plátky a vmícháme je k rozdrobenému korpusu. Směs naneseme na povrch náplně, uložíme do chladničky asi na 2 hodiny a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení