Plátky želatiny namočíme do vody a necháme nabobtnat podle návodu na obale. V kastrůlku uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a do horkého pudingu zamícháme vymačkané plátky želatiny. Puding nalijeme do mísy a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout.
Na přípravu drobenky v míse smícháme ořechy s cukry a moukou. Přidáme máslo a ručně vypracujeme.
Listové těsto vyjmeme z obalu a jeden plát celý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem. Zakryjeme druhým plátem a pomocí vykrajovátek vykrojíme tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je žloutkem, posypeme drobenkou, kterou jemně přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Pečivo necháme na plechu vychladnout. Poté opatrně vrchní část s drobenkou oddělíme.
V míse šlehačem na nejvyšším stupni vyšleháme smetanu dotuha. Puding vyšleháme dohladka a opatrně přimícháme šlehačku. Krém naneseme do cukrářského sáčku a pečivo naplníme. Uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
Před podáváním povrch pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení