Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo se žloutky, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, šťávu, zakysanou smetanu a čokoládu. Bílky se solí vyšleháme šlehačem dotuha a opatrně vmícháme do směsi. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Chlebíček necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na polevu v kastrůlku svaříme šťávu s cukrem a vodou a necháme vychladnout. Chlebíček vrátíme zpět do očištěné formy. Na několika místech ho pomocí špejle propícháme až na dno formy a zalijeme rozvarem. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne odležet.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení