Na přípravu dezertu připravíme dort-želé podle návodu na obale se šťávou nebo džusem a cukrem. Do plechu vypláchnutého studenou vodou nalijeme 1/3 želé a necháme v chladničce ztuhnout.
Na přípravu náplně v míse smícháme mascarpone s vanilkovým cukrem, extraktem, kůrou a cukrem a vymícháme dohladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi.
Na ztuhlé želé naneseme polovinu náplně a uhladíme. Nalijeme druhou třetinu želé a uložíme do chladničky ztuhnout (pokud želé v kastrůlku ztuhlo, můžeme ho znovu rozehřát).
Naneseme druhou polovinu náplně a zalijeme zbylým želé. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Poté dezert nakrájíme na kostky.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty