Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, žloutek, zakysanou smetanu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Poté broskve nakrájíme a naneseme je na těsto na plechu. Pudingové prášky uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký pudink nalijeme stejnoměrně na broskve a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím povrch přikryjeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Koláč necháme vychladnout. Poté nakrájíme koláč na řezy a povrch pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení