Na přípravu dezertu oba druhy pudingu připravíme pokud možno současně (jeden puding může připravit malý kuchař a druhý dospělák) podle návodu na obale s cukrem, avšak se 400 ml mléka namísto 500 ml mléka. Mísu o průměru 20cm vypláchneme studenou vodou.
Horké pudingy střídavě naneseme pomocí lžíce v různě velkých skvrnách do mísy. Nejméně na 4 hodiny, ideálně přes noc, uložíme do chladničky.
Před vyklopením uvolníme puding od okraje mísy pomocí špičky nože a poté ho opatrně vyklopíme na velký talíř.
Na ozdobení rozehřejeme polevu ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě podle návodu na obale. Ustřihneme malý růžek a na papír na pečení vytvoříme oči, ruce a jazyk podle obrázku. Papír uložíme nejméně na 30 minut do chladničky. Zbytek polevy použijeme na vlasy a puding také uložíme na 30 minut do chladničky. Kávovou lžičkou z pudingu opatrně vykrojíme pusu a dozdobíme ztuhlou polevou podle obrázku.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty