Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku se solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 40 minut v chladničce odpočinout.
Těsto naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme.
Na těsto rozložíme půlky jablek řeznou stranou nahoru a polijeme je vymačkanou citrónovou šťávou. V míse vyšleháme nastrouhaný marcipán s vejcem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a naneseme na jablka.
Na zalití v míse vymícháme vejce s cukrem, pudingovým práškem, jogurtem, smetanou a kůrou metličkou dohladka a nalijeme na povrch. Nakonec dozdobíme pekanovými ořechy. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení