Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vejce a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Asi 2/3 těsta naneseme na dno vymazané a moukou vysypané formy a vidličkou na několika místech propícháme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: 10 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Korpus necháme zchladnout. Poté ze zbytku těsta vytvoříme váleček, kterým vyložíme vnitřní strany korpusu a přitlačíme tak, aby nám vznikl asi 3 cm vysoký okraj.
Na náplň v míse metličkou vymícháme tvaroh se zakysanou smetanou, cukrem a vejci dohladka. Směs rozdělíme na polovinu a do každé vmícháme puding. Do středu opatrně střídavě lejeme těsto na sebe tak, aby vznikl vzor zebry. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Na ozdobení omyjeme maliny a ostružiny a stejnoměrně je naneseme na povrch náplně.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení