Na přípravu těsta vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem, vanilínovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Přidáme mouku a sníh a opatrně ručně zlehka vymícháme dohladka. Víc jak polovinu těsta naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout.
Zbytek těsta rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu obarvíme červenou barvou a druhou žlutou barvou. Obě těsta naneseme ke kratším stranám jednoho vymazaného a moukou vysypaného plechu (20 x 30 cm). Opatrně rozetřeme ke středu tak, aby se obě těsta spojila, ale nesmíchala. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při stejné teplotě jako v bodě 1.
Doba pečení: asi 7 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu sirupu v kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut. Směs necháme zchladnout a poté do ní přidáme punč a aroma.
Světlý korpus překrojíme na poloviny. Barevné pláty potřeme slabou vrstvou džemu a rozkrojíme na 4 pruhy – 2 žluté a 2 červené (1 pruh 20 x 7,5 cm). Na plech (20 x 30 cm) vyložený papírem na pečení vložíme 1 světlý plát a potřeme slabou vrstvou džemu. Střídavě nanášíme barevné pláty a prolijeme sirupem. Nakonec naneseme druhý světlý plát. Přikryjeme papírem na pečení, zatěžkáme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
Poté vyklopíme na podnos, stáhneme papír na pečení a překrojíme.
Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu obale. Naneseme ji na povrch a uhladíme. Nakonec dozdobíme polevou tmavou připravenou podle návodu na obale.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení