Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, do kterého ke konci šlehání zašleháme 60 g cukru. Ve větší míse vyšleháme žloutky se 100 g cukru do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a metličkou zlehka vymícháme dohladka.
Z těsta odebereme 3 PL a vmícháme gelovou barvu. Obarvené těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme puntíky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 4 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Na puntíky ihned naneseme zbytek těsta a opatrně rozetřeme po celém plechu. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 2.
Doba pečení: asi 10 minut
Upečený plát ihned vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Opatrně odstraníme papír na pečení, na kterém se plát pekl a plát převrátíme tak, aby puntíky byly vespod. Plát ihned pomocí papíru na pečení opatrně zarolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme gelovou barvu a krátce zašleháme.
Vychladlý plát opatrně rozbalíme, potřeme náplní a naneseme jahody. Zarolujeme a uložíme do chladničky. Před podáváním necháme v chladničce alespoň 1 hodinu.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení