Dno otevírací formy vymastíme. Předehřejeme troubu.
Elektrická trouba: asi 200 °C
Horkovzdušná trouba: asi 180 °C
V míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme ostatní přísady a všechno zpracujeme šlehačem (háky na hnětení) nejdříve krátce na nejnižším, potom na nejvyšším stupni na hladké těsto. Těsto odložíme na 30 minut do chladu. Zhruba polovinu těsta vtlačíme na dno otevírací formy. Těstem obložíme také okraje formy. Ze zbytku těsta vytvarujeme dlouhý váleček, který položíme na korpus a přitlačíme k formě tak, aby vznikl asi okraj 2 cm. Korpus několikrát propícháme vidličkou. Formu vložíme na mřížku do trouby a těsto předpečeme.
Poloha mřížky: spodní třetina
Doba pečení: asi 14 minut
Korpus necháme trochu vychladnout na kuchyňské mřížce. Snížíme teplotu trouby.
Elektrická trouba: asi 180 °C
Horkovzdušná trouba: asi 160 °C
Špenát přebereme a omyjeme. Máslo necháme rozehřát na velké pánvi. Za stálého míchání na něm asi 3 minuty podusíme na středním plameni špenát, dokud nezavadne. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Špenát případně necháme okapat v sítku a potom rovnoměrně rozmístíme na korpus.
Všechny přísady kromě parmezánu promícháme. Zálivkou zalijeme špenát a posypeme parmezánem. Upečeme.
Poloha mřížky: spodní třetina
Doba pečení: asi 40 minut
Quiche uvolníme z formy a podáváme teplý.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla