Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem, solí, vanilkovým cukrem a kůrou. Přidáme žloutek, pastu, mléko a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.
Těsto na pomoučené pracovní desce vyválíme na plát o ø 30 cm a pomocí válečku přeneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Na několika místech těsto propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Na přípravu náplně v kastrůlku uvaříme z mléka, pudingového prášku a cukru hustší puding. Náplň naneseme na předpečené těsto a uhladíme.
Na obložení rebarboru očistíme, nakrájíme na kousky a stejnoměrně rozložíme na náplň. Posypeme třtinovým cukrem a dozdobíme mandlemi nebo pistáciemi. Vložíme do předehřáté trouby a dopečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení