Sirup připravíme tak, že v kastrůlku přivedeme vodu s cukrem, skořicovým cukrem a kůrou k varu (nevaříme). Odstavíme, vmícháme med a necháme zcela vychladnout.
Na těsto v míse metličkou vymícháme džus s oleji, skořicovým cukrem, kůrou a kořením. Přidáme mouku smíchanou s krupicí a kypřicím práškem a krátce ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků a z každého vytvarujeme oválek. Oválky rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Po upečení horké pečivo namáčíme alespoň na 30 sekund do sirupu.
Ihned posypeme ořechy a přitlačíme, aby se na sirup přilepily.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení