Na přípravu těsta žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do žloutkové pěny. Mouku s kakaem, kypřicím práškem a oříšky důkladně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme .
Doba pečení: asi 14 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Upečený korpus necháme vychladnout. Opatrně stáhneme papír na pečení a podélně rozřízneme na dvě poloviny.
Krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, ale s 200 g másla.
Krémem potřeme polovinu korpusu a druhou polovinu přiklopíme tak, aby spodní strana korpusu zůstala nahoře. Povrch lehce potřeme džemem (jen abychom zakryly póry) a dáme na hodinu do chladničky tuhnout.
Na ozdobení připravíme polevy podle návodu na obale. Nejprve potřeme povrch moučníku tmavou polevou. Poté u světlé polevy ustřihneme malý růžek a dozdobíme jako „cákance" kaňky (můžeme si také vypomoct párátkem na protažení kaněk do stran). Moučník uložíme, nejlépe přes noc, do chladničky.
Související recepty
Pečení
Pečení
Pečení
Příprava :40 Středně obtížnéasi 24 porcí