Skleněnou zapékací mísu nebo formu vymažeme. Předehřejeme troubu.
Elektrická trouba: asi 200 °C Horkovzdušná trouba: asi 180 °C
V míse smícháme mouku a kypřicí prášek. Přidáme zbytek přísad na těsto a vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem (s hnětacími háky) krátce na nejnižší stupeň, pak na nejvyšší stupeň do těsta. Těsto krátce prohněteme na pracovní ploše lehce vysypané moukou. Těsto vyválíme na dně skleněné zapékací mísy nebo formy, přitom vytvarujeme okraj o výšce asi 1,5 cm. Těsto propíchneme na několika místech vidličkou. Skleněnou zapékací mísu nebo formu vložíme na rošt do trouby.
Umístění: spodní třetina Doba pečení: asi 17 minut Korpus ve formě necháme vychladnout na mřížce.
Maliny a ostružiny přebereme. Ostružiny omyjeme a přebereme. Omyjeme rybíz a otrháme jednotlivé kuličky. Jahody omyjeme, odstraníme okvětí a nakrájíme na čtvrtky. Smetanovou krémovou náplň připravíme podle návodu na obale, použijeme však 300 ml teplé vody, dekorační cukr (je součástí balení) a zakysanou smetanu. Krém rozetřeme na dno a na povrch rozdělíme drobné ovoce.
Připravíme dort želé z cukru, vody a šťávy podle návodu na obalu a naneseme na povrch ovoce. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
U rozevírací formy odstraníme rámeček a koláč nakrájíme na obdélníkové řezy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení