Na přípravu korpusu v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, ořechy a cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme na dno a okraje vymazané formy a vidličkou na několika místech propícháme.
Na náplň vložíme do mísy rebarboru nakrájenou na kousky a zasypeme skořicovým a vanilkovým cukrem. Promícháme a necháme 30 minut odstát, aby pustila šťávu. V míse vyšleháme ricottu s tvarohem, cukrem, pudingem, vanilkou a vejci šlehačem dohladka. Z rebarbory slijeme tekutinu. Na těsto naneseme ořechy a rozložíme rebarboru. Zalijeme náplní a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Po 15 minutách opatrně vyjmeme z trouby a obložíme na kousky nakrájenou rebarborou. Poté vrátíme do trouby a dopečeme.
Doba pečení: asi 75 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Koláč necháme vychladnout. Vyjmeme z formy a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení