Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme vejce, bílek a mléko s máslem a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme ovečku. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout.
Na posypání v míse smícháme mouku s cukrem a máslem a vypracujeme drobenku.
Každou ovečku potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem v mléce. Umístíme rozinky jako oči a bříško posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Ovečky necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení