Na přípravu dezertu hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát. Plát nakrájíme na 12 stejných pruhů. Do dírek od jadřinců nasypeme třtinový cukr s rumovou příchutí. Každou polovinu hrušky zabalíme do pruhu z listového těsta. Přečnívající těsto odřízneme a vytvoříme z něj lístečky. Hrušky a lístečky naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Do těsta uděláme ostrým nožem asi 4 zářezy a pomocí štětce nebo mašlovačku je potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch posypeme třtinovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu omáčky uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, jen s více mléka, aby byl řidší. Omáčku podáváme k dezertu vlažnou.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty