Na přípravu těsta v hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme olej a sůl a vsypeme mouku. Za stálého míchání připravíme těsto, které se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme z plotny. Přidáváme vejce a vyšleháme dohladka.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme věnečky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Na přípravu vanilkového krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme dotuha a opatrně vmícháme do vychladlého pudingu.
Na přípravu rumové šlehačky vyšleháme smetanu dotuha a vmícháme cukry.
Upečené větrníky ihned rozřízneme a necháme vychladnout.
Na spodní díl větrníků nastříkáme vanilkový krém, na něj rumovou šlehačku a přiklopíme vrchní díl větrníku.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení