Kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.
Ze směsi na buchty připravíme podle návodu na obale těsto s droždím, vodou a olejem. Povrch těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Odkapané švestky nakrájíme na menší kousky. Ze Zlatého klasu uvaříme krém podle návodu na obale, ale se 250 ml šťávy z kompotu a skořicovým cukrem. Vmícháme aroma, švestky a necháme vychladnout. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm. Náplň rozetřeme na těsto, přitom necháme volný okraj široký asi 2 cm. Zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 12 dílů. Každý díl vložíme do košíčku ve formě a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Růže necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení