Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku přitlačíme na dno vymazaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 12 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Snížíme teplotu pečení o 20 °C. Korpus necháme zchladnout a posypeme mandlemi.
Na přípravu náplně rozmícháme pudingy s cukrem a žloutky v 200 ml mléka. Zbylé mléko přivedeme do varu. Vmícháme směs s pudingem a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu. Puding necháme za občasného promíchání zchladnout. Do vychladlého pudingu opatrně vařečkou vmícháme rybíz a náplň rovnoměrně rozetřeme na korpus.
Bílky se solí ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně ve třech dávkách zašleháme cukr. Sníh opatrně rozetřeme na náplň. Vložíme do trouby a pečeme. Doba pečení: asi 40 minut
Řezy necháme vychladnout a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení