Na přípravu trifle smícháme pomerančovou šťávu s vínem, cukrem a vanilkovou pastou a necháme několik minut redukovat. Odebereme 2 PL na pokapání piškotů.
Na přípravu želé rybíz a nakrájené jahody rozdělíme do pohárů. Dort-želé rozmícháme ve vodě a vlijeme do kastrůlku s vínem. Přidáme cukr a minutu povaříme podle návodu na obale. Horké želé nalijeme na ovoce a necháme ztuhnout.
Na jahodovou smetanu v míse smícháme jogurt se zakysanou smetanou a cukrem.
Puding uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme a za stálého míchání ho necháme zchladnout. Vlažný naneseme na ztuhlé želé a necháme zcela zatuhnout.
Na ozdobení nalámeme piškoty a pokapeme je odloženým svařeným vínem. Poté na ně rozdělíme připravenou jahodovou smetanu, ozdobíme ovocem a vyšlehanou šlehačkou.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty