Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem.
Piškoty rozdrtíme válečkem v igelitovém sáčku. Rozdrcené piškoty smícháme v míse s rozpuštěným a vychladlým máslem. Tuto směs rovnoměrně rozdělíme na dno dortové formy a pomocí lžíce dobře umačkáme.
Želatinu necháme nabobtnat v hroznovém džusu. Ve velké míse pomocí ruční metly dobře rozmícháme tvaroh, jogurt, cukr a vanilínový cukr. Nabobtnalou želatinu v hroznovém džusu zahřejeme (nesmí se vařit!) až se rozpustí a vmícháme ji do tvarohovo-jogurtové hmoty. Náplň necháme stát dokud nezačne houstnout.
Rybíz a maliny (nebo ostružiny nebo borůvky) omyjeme a odstopkujeme. Ovoce zamícháme do náplně. Náplň nalijeme na korpus a dáme na cca 4 hodiny vychladnout do lednice.
Při vyndávání dortu nejprve uvolníme okraj formy příborovým nožem, pak rozevřeme okraj formy a odstraníme jej. Nožem podkrojíme (uvolníme) korpus od pečícího papíru a dort přeneseme na servírovací talíř.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení