Nakrájené jablko zakapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouky s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, olej a tvaroh a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a do každého dílu zabalíme dílek jablka. Vložíme do rozpáleného oleje a smažíme do zlatova.
Doba smažení: asi 8 minut
Vyjmeme z oleje a necháme zchladnout.
Na přípravu náplně uvaříme se Zlatého klasu, mléka a cukru puding. Puding odstavíme a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté naplníme puding do cukrářského sáčku a vlažné šišky naplníme.
Před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty