Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme podmáslí a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a kůrou. Přidáme podmáslí s máslem a vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní desce propracujeme a pomocí válečku vyválíme na obdélník 35 x 40 cm. Těsto potřeme rovnoměrně medem a posypeme skořicí. Pomocí ostrého nože nebo rádýlka nakrájíme na 8 stejných pruhů (5 x 35 cm). Pruhy zatočíme do spirály. Vytvoříme z nich srdce a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme povrch mlékem zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Srdce necháme zchladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení