Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, droždí, přilijeme mléko, vlažnou vodu a olej. Postupně přidáváme cukr, vanilínový cukr a sůl. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Pokud se lepí ke stěně nádoby, přidáme lžíci mouky.
Mezitím si připravíme skořicovou náplň smícháním rozpuštěného másla se skořicovým cukrem.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, rozdělíme na poloviny a obě pečlivě rozválíme na tenký plát, přibližně stejně velký.
První plát pomažeme již připravenou skořicovou náplní a překryjeme druhým plátem těsta. Pomocí rádýlka nakrájíme na proužky široké 3 cm. Jednotlivé proužky zatočíme na obou koncích každý opačným směrem. Připravené spirálky přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, lehce omastíme trochou rozpuštěného másla a posypeme cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Po upečení sejmeme z plechu a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení