Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, kůrou a solí. Přidáme mléko, žloutky, máslo a pastu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a každou na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na obdélníky. Každý potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme a nakrájíme každý na 12 šneků. Naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Na přípravu glazury v míse vymícháme cukr s máslem, vanilkovou pastou a rumem nebo citrónovou šťávou dohladka a potíráme jí ještě horké šneky a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení