Na přípravu v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Ke konci šlehání postupně zašleháváme cukr smíchaný s vanilínovým cukrem, škrob a ocet. Polovinu směsi naneseme na plech vyložený papírem na pečení a vytvoříme kulatý korpus. Zbytek směsi naplníme do cukrářského sáčku a vytvoříme na druhý plech vyložený papírem na pečení mumie a různé tvary duchů, kterým doděláme gelovou barvou oči. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.
Doba sušení: 90 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Na ozdobení vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale a naneseme na povrch dortu. Před podáváním dozdobíme mumiemi a duchy.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení