Na přípravu těsta vyndáme těsta z chladničky a necháme je povolit asi 10 minut při pokojové teplotě. Poté jedno těsto položíme na plech vyložený papírem na pečení a vykrojíme z něj tvar stromečku.
Potřeme ho brusinkovým džemem a přiložíme vykrojený stromeček z druhého těsta.
Pomocí štětce nebo mašlovačky povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Boky stromečku ostrým nožem nakrájíme na proužky a stočíme do spirálek (viz. Obr.) Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Stromeček necháme vychladnout.
Na ozdobu rozpustíme polevu podle návodu na obale a naneseme na stromeček. Posypeme pistáciemi a brusinkami a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení