Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na náplň v míse smícháme nastrouhaný sýr, uzené maso či klobásu nakrájené na malé kousky, najemno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Ochutíme solí a pepřem.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát a nakrájíme na 20 stejných dílů.
Do středu každého dílu naneseme náplň. Okraje těsta spojíme stlačením a přeneseme na vymazaný plech spojenou částí dolů. Povrch buchet potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme solí a kmínem. Necháme ještě na teplém místě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Buchty necháme zchladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla