Těsto připravíme podle návodu na obalu směsi na pečení Dr.Oetker. Z těsta stříkáme zdobícím sáčkem na plech vyložený pečícím papírem malé kopečky (nebo event. děláme kopečky lžící). Kopečky (větrníčky) těsta posypeme rovnoměrně sezamovými semínky a dáme péct do předehřáté trouby:
Doba pečení: 20 - 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Během pečení prvních 15 minut neotvíráme troubu!
Po upečení necháme větrníčky vychladnout. Po vychladnutí je nožem rozřízneme napůl. (Vanilkový krém ze směsi NEpoužíváme!).
Připravíme si pikantní sýrovo-česnekovou náplň: Eidam najemno nastrouháme, česnek prolisujeme. V misce smícháme nastrouhaný sýr, česnek, sůl, měkký sýr, bílý jogurt a majonézu.
Větrníčky plníme sýrovo-česnekovou náplní lžičkou nebo zdobícím sáčkem. Na náplň položíme kolečko okurky a proužek kapie. Pak větrníčky přiklopíme a naskládáme na servírovací talíř.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla