Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky se solí, cukrem, droždím a kváskem. Přidáme mléko, olej a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Na přípravu náplně v míse smícháme najemno nakrájenou šunku, slaninu a sýr. Přidáme pepř, bílky, zahustíme strouhankou a zamícháme.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme placku a do středu naneseme náplň. Zabalíme a vytvoříme koule, které naneseme spojenou stranou dolů na plech vyložený papírem na pečení. Necháme asi 10 minut kynout.
Na krém v misce parmazán s hořčicí, zakysanou smetanou a vejcem vymícháme dohladka.
Naběračkou do středu koláče vytvoříme důlek a okraje potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Do důlků rozdělíme nadrobno nakrájenou slaninu a zalijeme krémem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláče necháme zchladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla