Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a na nejnižším stupni vymícháme dohladka. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout.
Na přípravu náplně necháme na sítku odkapat kompot. V míse metličkou vymícháme zakysanou smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do smetany.
Korpus přendáme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy. Náplň stejnoměrně rozetřeme na korpus a uhladíme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Odkapané borůvky rozložíme na náplň.
Na přípravu želé v kastrůlku přivedeme vodu do varu. V šťávě rozmícháme Zlatý klas s cukrem , nalejeme do vařící vody a povaříme asi 1 minutu. Opatrně nalijeme na borůvky. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení