Na přípravu těsta v míse smícháme prosátou mouku se solí a droždím. V jiné míse promícháme mléko, žloutky a olej, vmícháme do mouky a vypracujeme hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Na pánvi na malém množství oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát, promícháme a ještě krátce restujeme. Odstavíme a necháme vychladnout. Poté přidáme sýry, osolíme a opepříme a vymícháme do hladkého krému.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 45 x 40 cm a potřeme špenátovou náplní. Po delší straně stočíme do rolády. Vroubkovaným nožem nakrájíme na asi 3 cm plátky. Šneky naneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů, lehce zmáčkneme a potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Necháme ještě asi 15 minut kynout.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 15 - 20 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Ihned po vytažení z trouby šneky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozpuštěným máslem smíchaným s prolisovaným česnekem a špetkou soli.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla