Bílky s cukrem šleháme v míse vložené do horké vodní lázně elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni, až se tvoří ostré špice. Tuhým sněhem lžící naplníme cukrářský zdobící sáček.
Cukrářským zdobícím sáčkem tvoříme na plechu vyložený papírem na pečení pusinky jednu vedle druhé. Vložíme do trouby, nemusí být předehřátá a sušíme.
Doba sušení: 180 - 240 minut
Elektrická trouba: 60 °C
Horkovzdušná trouba: 50 °C
Mezitím, co se pusinky suší, vyšleháme v míse elektrickým ručním šlehačem na středním stupni změklé máslo s třtinovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému.
Po upečení necháme pusinky vychladnout. Zdobící sáček naplníme krémem a slepujeme vždy dvě pusinky k sobě, mírně stlačíme. Necháme v chladu a suchu uležet.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení