Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme smetanu a vejce a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Beránka necháme asi 20 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. V kastrůlku povaříme vodu s cukrem asi 15 minut na rozvar. Opatrně postupně zašleháváme cukrový rozvar a vyšleháme dotuha. Hotovým krémem naplníme cukrářský sáček a beránka ozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení